Jouw potentiële klanten kunnen niet ruiken dat jij bestaat!

Jouw potentiële klanten kunnen niet ruiken dat jij bestaat!

Ben jij net gestart met jouw nieuwe business? Zet je groots in op Google Ads met mooie zoekopdrachten? Maar waar blijven die klanten nou? Het geld stroomt eruit, maar die betalende klanten blijven uit. En dat komt omdat je start met de verkeerde marketinguitingen. Google Ads werkt wel, maar niet in deze fase van jouw marketing-proces. Ik leg je uit waarom!

Jouw doelgroep weet niet dat jij bestaat!

Heb jij wel eens gezocht op Google naar een product, waarvan je niet wist dat het bestond? NEE, natuurlijk niet. Want als jij niet weet dat iets bestaat, dan kun je er niet naar op zoek. En dat is precies hetgeen wat heel veel ondernemers fout doen. Iets wat ik heel veel zie gebeuren is dat er een prachtige site wordt gebouwd, veel aandacht wordt besteed aan het lanceren van een dienst of product met een mooi bericht op allerlei kanalen en soms zelfs een persbericht. En dan blijft het stil… Die eerste week a twee weken krijg je wat bezoekers, maar opdrachten of aankopen blijven uit. Ligt dat aan jouw dienst of product? Waarschijnlijk niet… De kans is groter dat het ligt aan jouw manier van marketing.

Één berichtje is vaak nog niet voldoende om jouw doelgroep ervan te overtuigen om over te gaan tot een aankoop. En, met dat ene berichtje ga je ook absoluut niet jouw complete doelgroep bereiken. Wat je dus wil, is dat jouw doelgroep bewust gemaakt wordt van wie jij bent en wat jij te bieden hebt. Het liefst op ieder online kanaal waar hij komt. Ga dus niet stil zitten met jouw armen over elkaar, maar blijf actief communiceren en adverteren. Niet alleen op Google Ads, maar ook op social media, via een nieuwsbrief en ga adverteren op Facebook, Instagram, LinkedIn en Google Display. Zorg dat jouw doelgroep niet om jou heen kan en dat ze weten welke meerwaarde jij hen te bieden hebt! Wanneer ze weten wat jij te bieden hebt en ze gaan zoeken op Google, zul je zien dat jouw ads wél effect hebben.

Niks meer missen van ES Cademy?

Er zijn natuurlijk nog heel veel meer tips die ik je mee kan geven om te werken aan jouw klantrelatie. Houd mijn website goed in de gaten om nog meer te leren. Wil je zeker weten dat je nooit een update mist? Volg me dan op social media!


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn gratis marketing tips & trucs? En wil je direct op de hoogte gebracht worden zodra een nieuwe training online komt? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en dan ontvang je maximaal eens per maand een leuke mail waar jij direct mee aan de slag kunt!
Schrijf je NU in en ontvang direct een kortingscode van 20% voor jouw eerste training!